25.04.2024
Sjajne vijesti za Općinu Sveti Đurđ! Za izgradnju Doma za dnevni boravak starijih osoba sa smještajnim jedinicama Općini dodijeljeno 70.000,00 eura, za dogradnju Dječjeg vrtića “Suncokret Sveti Đurđ” čak 162.452,99 eura!

U Općinu Sveti Đurđ posljednjih nekoliko mjeseci stižu samo lijepe vijesti.

Nakon uspješne prijave na Javni natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja “Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, drugi Poziv” Općini Sveti Đurđ je za projekt “Rekonstrukcija Dječjeg vrtića Sveti Đurđ” dodijeljeno čak 162.452,99 eura! Predmetnim projektom predviđena je izgradnja i opremanje jednog dodatnog dnevnog boravka za vrtićku skupinu sa sveukupno 20 mjesta za djecu vrtićke dobi, čime će se povećati infrastrukturni i materijalni kapaciteti Vrtića. Ukupna vrijednost projekta iznosi 237.546,31 EUR a Općina će razliku od 75.093,32 EUR financirati iz vlastitog proračuna. Općinski načelnik Josip Jany već je potpisao i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, a ovih dana se očekuje i pokretanje postupka javne nabave.

Nadalje, danas je potpisan i Ugovor o financiranju projekta “Izgradnja Doma za dnevni boravak starijih osoba sa smještajnim jedinicama u Općini Sveti Đurđ – I. FAZA” kojim je Općini Sveti Đurđ za taj projekt Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo iznos od 70.000,00 eura! Radovi na izgradnji Doma već su krenuli, a izvodi ih trgovačko društvo Kontura d.o.o. iz Varaždina.

Općina Sveti Đurđ i dalje nastavlja s izradom projekata i prijavama za EU fondove…