Nogometni klub »Radnički« iz Hrženice član je Prve lige Nogometnog središta Ludbreg i jedan od trenutno boljih nogometnih klubova u ludbreškom kraju. Klub su 1951. godine osnovali radnici tadašnje Zadruge, pletači košara te učitelji škole u Hrženici. Među osnivačima spominju se Ivan Tretinjak, Martin Blažic, Drago Stančin, Franjo Novak, Uglješa Spikić, a njima su se pridružili i drugi mještani Hrženice.

Već u to vrijeme ime hrženičkog nogometa na druge nogometne terene prenio je Ivan Picek, jedan od ponajboljih nogometaša Hrženice u tijeku svih ovih godina, koji je tada branio boje i varaždinskog drugoligaša »Varteksa« i ludbreškog zonaša »Podravine«. U samim počecima djelovanja kluba posebno su se isticali i tadašnji učitelji u Osnovnoj školi u Hrženici Franjo Novak, Rade Špikić i Uglješa Špikić, koji su bili i osnivači, ali i igračka okosnica novoformiranog kluba.

U klupskoj arhivi zabilježeno je da je »Radnički« prvi puta osvojio Općinski nogometni kup 1959. godine. To je igračima »Radničkog« ponovno pošlo za rukom četiri godine kasnije, 1963. godine. U to vrijeme »Radnički« je imao zaista jaku nogometnu momčad koju su činili igrači koji su i ranije branili njegove boje, kao i novopridošli iz vlastitog podmladka kluba.

Uz već spomenute uspjehe »Radničkog« svakako spadaju još i slijedeći: osvajanje prvog mjesta u Općinskoj B ligi 1975. godine, zatim u sezoni 1986./87. i 1989./90. godine. To je značilo i plasman u Općinsku A ligu, gdje je »Radnički« u prvenstvu 1992. godine osvojio prvo mjesto i plasirao se u Međuopćinsku nogometnu ligu Čakovec-Ludbreg.

U slijedećoj sezoni »Radnički« postaje članom novoformirane Prve županijske nogometne lige Varaždin i osvajanjem četvrtog mjesta u toj ligi stiče pravo nastupa u još kvalitetnijoj Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi – sjever, skupini A. Tako »Radnički« uz »Mladost« iz Sigeca postaje ludbreški predstavnik u najkvalitetnijem nogometnom natjecanju poslije ludbreške »Podravine« koja je u to vrijeme bila članom II. HNL – sjever.

Nakon svih tih velikih rezultata Radnički polako pada, a razlog je odlazak najboljih igrača u veće i bogatije klubove, no povratkom nekih od njih uz svoj matični klub, Radnički osvaja prvenstvo u sezoni 2000/01. godini. Tu su titulu donijeli: Dubravko Špoljarić(C), Stjepan Špoljarić, Damir Horvatić, Davor Kraljić, Sebastijan Novak, Mirko Stančin, Josip Nikolić, Saniel Škegro, Tihomir Sabol. Sezona 2000/01. se može nazvati sezonom Radničkog jer sve tri generacije osvajaju titulu najboljeg kluba u prvoj ligi NS Ludbreg.

»Radnički« je uvijek imao vrlo dobar podmladak. Bivši igrač kluba Goran Jagić igrao je u varaždinskom prvoligašu »Varteksu« i postao kadetski reprezentativac Hrvatske, a braća Dubravko i Stjepan Spoljarić bili su vrlo uspješni igrači ludbreške »Podravine«.
Klub danas ima seniorsku momčad od gotovo 30 igrača, zatim ima momčad juniora, kadeta i pinora. To nesumnjivo »Radničkom« daje nadu da će se u Hrženici i u narednom razdoblju igrati dobar i kvalitetan nogomet.
Zatim, »Radnički« ima novouređeno igralište na samom ulazu u mjesto iz pravca Svetoga Đurđa u Ludbreškoj ulici. Godine 2009. uređene su i nadograđene svlačionice kako bi se stvorili još bolji uvjeti za rad kluba.

Podaci o udruzi:
Ime kluba: NK “Radnički“ Hrženica
Adresa: Ludbreška 30, Hrženica, 42233 Sveti Đurđ
OIB: 78052083594
Kontakt: 098/359-400 – Zvonko Grgek
Službeni e-mail: zgrgek@gmail.com
Predsjednik: Martina Štimac
Tajnik: Zvonko Grgek
Godina osnivanja: 31.08.1951.