21.05.2024
U Općini Sveti Đurđ potpisani ugovori o dodjeli financijske potpore udrugama s područja Općine Sveti Đurđ

Općina Sveti Đurđ raspisala je javni natječaj za dodjelu financijskih potpora za programe organizacije civilnog društva u 2024. godini. Udruge su se na natječaj mogle javiti s programima koji se odnose na zaštitu i promicanje tradicijske baštine, poticanje i afirmaciju kulturnog, glazbenog stvaralaštva djece i mladih, poticanje i afirmiranje kulturnog amaterima, unapređenje kvalitete zaštite, životnih vještina i sposobnosti građana, promicanje i poticanje na bavljenje sportom.

Sredstva za dodjelu potpora osigurana su u Proračunu Općine Sveti Đurđ za 2024. godinu u iznosu od 55.000,00 eura. Najmanji iznos sredstava potpore koji se dodjeljuje temeljem natječaja iznosi 100,00 eura dok je najviši iznos potpore 4.000,00 eura.

Općinski načelnik Općine Sveti Đurđ, Josip Jany uz prigodan govor i pohvalu udrugama na dobrom radu i zalaganju podijelio je ugovore i zaželio nadalje dobar rad te istaknuo da će Općina i nadalje voditi brigu o udrugama u financijskom smislu i materijalnom.

Potpisivanje ugovora održalo se u petak 10.5.2024. godine u Svečanoj sali Općine Sveti Đurđ i to s 34 udruge s područja Općine Sveti Đurđ, kao i okolnih područja, čiji je rad od velikog značenja za Općinu.